Добре дошли в блога „Хлапета”! Тук ще намерите полезна информация за деца, възпитание, образование, частни детски градини и училища. Ценно е да знаеш! Danybon
RSS

сряда, 20 април 2011 г.

СМГ пише до родителите на 4-класниците

Едно от най-желаните училиша в София - Софийската математическа гимназия (СМГ) публикува днес на сайта си съобщение до родителите на 4-класниците, които ще кандидатстват там. Оформено е като писмо и е подписано от директорката на гимназията.   

                С Ъ О Б Щ Е Н И Е 
За родителите на четвъртокласници, които желаят да учат в  пети клас на СМГ през учебната 2011-2012 година   

Уважаеми родители,      

Много благодаря за вашите конструктивни предложения, които  аз и моите колеги от комисията по организацията и провеждането на състезанието „Откриване на млади таланти” в СМГ получихме. На въпросите ви ще отговорим  след анализ на цялостната дейност по новия начин за прием на малки ученици в училището в статия, която ще публикуваме в педагогическите издания и ще качим в посещавани от вас сайтове.  Резултатите на децата в досега проведените състезания можете да видите в сайтовете на съответните институции, под патронажа на които те са проведени.  В СМГ разполагаме с оригиналните протоколи с резултатите на участниците и не е необходимо да ни представяте някакви документи, удостоверяващи участието на вашите деца. Трябва само да подадете заявление за участие в състезанието в периода от 6 до 20 юни 2011г. За ваше улеснение копия на тези протоколи ще бъдат поставени на информационните табла в училището и когато подавате заявленията си ще можете да се информирате и за предишните състезания.                                         

С пожелание за успех  
   М.Тодорова – директор на СМГ

Вероятната причина за писмото е инициатива на родители в bg-mamma за изнасяне на предварително класиране/рейтинг въз основа на четирите балообразуващи математически състезания преди изпита на 25 юни. 


Тази година има промяна в приема за 5 клас. Освен изпитът на 25 юни (Математическо състезание на СМГ „Откриване на млади таланти”) се вземат предвид още 4 състезания:

1. Състезание „Черноризец Храбър” – 01 ноември
2. Софийски математически турнир – 23 октомври
3. Състезание „Европейско кенгуру” – областен кръг
4. Областен кръг на олимпиадата по математика – 12 март


Класирането се извършва по следния начин: 

Сумират се точките от изброените 4 състезания, като се вземат  по 1/10 от първите три състезания + 1/3 от четвъртото състезание и 2 пъти точките от изпита („Откриване на млади таланти”). Класирането се извършва по низходящ ред. Когато ученици са получили еднакъв брой точки и един от тях се класира, останалите се приемат над плана."

В пети клас ше има четири паралелки по 28 ученици (общо 112 ученици). Три паралелки с изучаване на английски език и една паралелка с изучаване на руски език.

източник: СМГПодготвителните модули на СМГпромени в приема за СМГ

0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...