Добре дошли в блога „Хлапета”! Тук ще намерите полезна информация за деца, възпитание, образование, частни детски градини и училища. Ценно е да знаеш! Danybon
RSS

петък, 9 декември 2011 г.

Ясни са резултатите от математическото състезание "Салабашев" в секция ПЧМГ

Рубрика "Образование" 
Подрубрика "Математика"Преди малко се обадих в Първа частна математическа гимназия. Вече са ясни резултатите на явилите се там на математическото състезание "Иван Салабашев". По телефона ми казаха нашия резултат. 

Няма да има награждаване и класиране за секция "ПЧМГ", както е в секция "125-то училище" (Жалко, че няма единна система за всички секции - кога има класиране, награждаване и т.н.!). Вероятно няма да качват на сайта си резултатите. При разговора ми в понеделник с тях, ми бяха казали, че ще ги публикуват във вторник - най-късно сряда. (Пак жалко!) Днес споменаха, че направо трябва да очакваме общото класиране на състезанието. Бяха много любезни, но щеше да е по-лесно ако публикуваха онлайн резултатите, вместо всеки родител да им се обажда.

В ПЧМГ се явиха много деца от СМГ, ЧОУ 'Света София", ЧУ "Българско школо" и разбира се - от самата частна математическа гимназия. Имаше най-много 5-класници - малко над 70 души. 

Какво е класирането в 125-то у-ще, можете да видите в темата "Математически турнири" в пост номер 182 (Благодаря на авторката на публикацията!). 

4 клас:
Първи резултат в секция 125-та за 4 клас - 51 точки (за ЕСПА), втори - 48 т. (125-то), трети - 45 т. (ЕСПА). 
5 клас:
Първи резултат за 5 клас - 57 т. (СМГ), второ място - 54 т. (СМГ), трето място - 51 т. (СМГ).


3 клас: 
Първи резултат - 57 т., втори резултат - 54 т., трето - 51 т. 
6 клас 
Първи резултат - 57 т., втори резултат - 54 т., трето - 51 т.
източник: "Математически турнири" в пост номер 182


"Салабашев" е едно от най-интересните и най-сложни математически състезания. Има 15 задачи. От 1 до 10 се оценяват с по 3 точки, а от 11 до 15 задача с по 6 точки. Максималният брой е 60 точки.


Преди официално да се появи националното класиране от "Салабашев", можете да следите темата "Математически турнири", където се публикуват регионалните класирания, благодарение на труда на авторката на темата и на другите участници.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...