Добре дошли в блога „Хлапета”! Тук ще намерите полезна информация за деца, възпитание, образование, частни детски градини и училища. Ценно е да знаеш! Danybon
RSS

неделя, 10 февруари 2013 г.

Danybon - Николай Благоев сред "Успелите деца на България 2012"

Danybon - Николай Благоев сред "Успелите деца на България 2012"


За четвърта поредна година Ники попада сред "Успелите деца на България" - инициатива, организирана от Фондация "Димитър Бербатов". Днес беше одобрена и публикувана неговата кандидатура под номер 1382. Номинациите продължават до 10 февруари.
Ето и информация за Ники от уебсайта на проекта "Успелите деца на България":
Име:     Николай Евгениев Благоев
Възраст:     12 години
Град/село:     гр. София
Област на изява:     Наука
Конкретна сфера:     Математика, Информатика
Ръководител:     Златина Митева и Лиляна Демебукова (математика - ЧОУ "Св. София"); Явор Никифоров (информатика - Telerik Kids Academy)

Клас:     VІ
Училище:     ЧОУ "Света София"
Номиниран/а за:   
*Второ място - V клас, областен кръг – София, , 17.03.2012 г.
*Отлично представяне - група V-VI клас, национален кръг - София, 02.06.2012 г.
Математическо състезание "Европейско кенгуру"
Трето място – направление „Математика“, VI клас, регионално класиране – София, СМГ
XXI Национален есенен турнир по математика и информатика "Черноризец Храбър" - 1.11.2012 г.
За постижението си в турнира Николай е поканен за участие в майсторския клас по математика, проведен в Сандански в началото на януари 2013 г.
Трето място - VI клас - Софийски открит математически турнир – София, 17.11.2012 г.
Бронзов медал (за трети резултат - 54 т.) - VI клас, национално класиране
XXI Национален математически турнир "Иван Салабашев" - 1.12.2012 г.

Distinction (много добро представяне)
Австралийско математическо състезание - 02.08.2012 г.
Това е международно математическо състезание на английски език за ученици от ІІІ до ХІІ клас. Отличията са както следва в низходящ ред: P=Prize, H=High Distinction, D=Distinction, C=Credit, Pr=Proficiency, Pa=Participation.
Николай постигна трети резултат в България (92 pt). Явява се на това състезание от ІІ клас и винаги има много високи резултати, благодарение на отличното владеене на английски и на познанията си по математика.

Ники не спира да се усъвършенства в математиката: завърши успешно международен майсторски клас по математика с организаторите на математическия турнир "Черноризец Храбър", представи се отлично и на ІІ Национална лятна математическа школа "Черноризец Храбър" в Лозенец (6.07.2012 г.), както и на Есенния математически семинар в Банско (5-10.09.2012 г.)
Преди по-малко от година Ники започна да се занимава с програмиране, но само за няколко месеца вече показва отлични резултати – получи отличие и от Националния есенен турнир по информатика "Джон Атанасов" - Шумен, 24-25.11.2012 г.

Николай Благоев е член на Клуб 2009, Клуб 2010 и Клуб 2011 на Фондация "Димитър Бербатов".

През 2012 г., освен постижения в математиката и програмирането, Ники успя да вземе изключително високо ниво по английски за своята възраст - B2 от Европейската езикова рамка. Продължава да учи упорито френски и руски. Занимава се усилено със спорт и участва в пет училищни спортни отбора. Голямото му лично постижение, което е свързано с хобито му - правене на Лего филмчета, е вирусният ефект на негово клипче в YouTube - Lego Ninjago theme song with stop motion video, което вече има почти 300 000 посещения, над 360 харесвания и над 100 коментар на различни езици. Ники се шегува, че е успял да отговори на коментари на всички езици, които владее.

Номинираме Ники за Клуб 2012 заради неговия хъс за победа, любовта му към математиката и програмирането и всестранните му интереси.

Йорданка Бонева-Благоева и Евгений Благоев
http://dberbatov.org/projects/nagradi/nominee/1382
 Цялата публикация:
Danybon - Николай Благоев сред "Успелите деца на България 2012"

0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...